LED Power – Nordic lighting professional

PROGRESSIV LED-teknologi

LED-teknologi är en progressiv belysningsform för att den är hållbar, fri från gifter och energieffektiv. I dag kan man uppnå upp till 300 lm/W -belysningseffekt med LED-teknologi. Fråga mer av våra specialister!

LED producerar synligt ljus upp till 99 % och har utmärkt effektfaktor. Led medför inga UV- eller IR-verkningar, till skillnad mot de flesta traditionella ljuskällor. I och med att konsumenter började konsumera led-produkter efter prissänkningen kan mycket väl tänkas att LED-teknologi åsidosätter de ljuskällor som finns på marknaden idag.

ÅTERBETALNINGSTID

LED är ett kostnadseffektivt alternativ för alla belysningsapplikationer. Den uppskattade återbetalningstiden för produkten är som lägst under 6 månader, men oftast 2 år. Med vårt effektiva logistiska nätverk kan vi garantera att vår distributionskedja fungerar på bästa sätt till fördel för våra kunder.

UTVECKLING AV TEKNOLOGI

På marknaden inom belysning sker en viktig förändring, när gamla och effektlösa lampor ska tas bort från försäljning i enlighet med EuP-direktiv före 2015. Fram till 2020 ska både energiförbrukning och mängden CO2-gaser vara 20 % mindre än idag.

Utveckling av LED-teknologi

  • År 1927: en rysk vetenskapsman gjorde de första vetenskapliga upptäckterna
  • År 2006: De första ljusa blåfärgade led-lamporna utvecklades, ett genombrott nära
  • År 2010: Med hjälp av en fosforbeläggning fick man till stånd en vit färg
  • I dag: Alla färgerna i CIE-kurva är möjliga
  • I framtiden?: Flexibla mönsterkort och OLED tillhör de senaste utvecklingsidéerna